Menu
Syřidlo Fromase® 220 TL BF 250 ml

NOVINKA

Syřidlo Fromase® 220 TL BF 250 ml

Hodnocení

4.36/5 (92x)

Tekuté syřidlo vhodné na výrobu různých druhů sýrů z kravského, ovčího i kozího mléka. Země původu Francie. Výrobce syřidla VLM Čtěte více

Expedujeme do 48 hodin (27 ks)

Doručíme dne: Pátek 1.3.2024

153,3 Kč

Skladové číslo: 2004003

Popis

Balení:
plastová láhev o objemu 0,25 l
Skladování a trvanlivost:
při dodržení skladovacích podmínek (teplota 4-8 ° C) je trvanlivost nejméně 12 měsíců od data výroby uvedeného na obalu
Složení:
mikrobiální tekuté syřidlo identické chymozinu z telecích žaludků, aktivita 220 IMCU / ml; čistá světlehnědá nebo žlutohnědá kapalina (nepřibarvená), konzervovaná chloridem sodným, neobsahuje GMO
Doporučené dávkování:
1,5 - 3,0 ml / 10 l kravského, kozího mléka; 5 ml / 10 l ovčího mléka

Aplikace tekutého syřidla při výrobě čerstvého (hrudkového) sýra:

tepelné ošetření (pasterizace) mléka - pro výrobu kvalitního sýra je třeba použít tepelně ošetřené (pasterované) mléko při teplotě ošetření cca 72-75 ° C, po dobu 1-2 minut
přídavek mlékárenské kultury, sýření mléka - po tepelném ošetření se mléko ochladí na teplotu zesýrovatění 30-40 ° C (závisí na druhu sýra), přidá se nejprve mlékárenská smetanová kultura (v dávkování pro příslušné množství zpracovávaného mléka), následně se přidá syřidlo v množství 1,5 - 3,0 ml / 10 litrů kravského a kozího mléka, resp. cca 5 ml / 10 litrů ovčího mléka (dávkování syřidla závisí také na kvalitě mléka a jeho kyselosti; při použití větší dávky syřidla se mléko sice rychleji srazí, ale sýr může být hořký); syřidlo je silné, proto se před použitím zředí studenou pitnou vodou v poměru asi 1: 10; při výše uvedených dávkách syřidla by mělo mléko začít srážet cca o 15 minut.
zpracování sýřeniny - mléko je třeba nechat v klidu srážet (až do požadovaného bodu) 30-40 minut, dokud nevznikne tuhá sýrová sraženina, kterou pak ostrým nožem nakrájíme na kostky o velikosti cca 1 x 1 cm; po pokrájení se sýřenina nechá cca 10 minut odstát; po vystoupení syrovátky na povrch se sýřenina rozkrájí na sýrové zrno, které se s malými přestávkami míchá 30-60 minut
formování sýrového zrna - následně se sýrové zrno slije do plachty nebo do perforované formy (pokud se sýr dává do formy, forma se musí vícekrát otáčet)
prekysávaní sýra - sýr se nechá překyne při pokojové teplotě (teplota by neměla být nižší než 20 ° C) do druhého dne.
další zpracování sýra - trochu nakyslý sýr může osolit, opepřit, dále jej lze zpracovat pařením (pařením sýrového těsta v horké vodě o teplotě 75-85 ° C, s následným solením v solném roztoku), uzením, použít jako surovinu při výrobě brynzy apod.

Diskuse 0

Žádné komentáře

Nový komentář

Hodnocení 0

Hodnocení produktu

4.36/5

Přidat

Žádné komentáře

Syřidlo Fromase® 220 TL BF 250 ml
Syřidlo Fromase® 220 TL BF 250 ml

153,3 Kč

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

Nový komentář

Kontrolný kód

i

Alternativní produkty

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Naše webová stránka ukládá data na vašem zařízení (cookies a úložiště prohlížeče), aby bylo možné identifikovat vaši relaci a dosáhnout základní funkčnosti platformy, zážitku z prohlížení a zabezpečení.
Můžeme ukládat data na vašem zařízení (soubory cookie a úložiště prohlížeče), abychom mohli poskytovat doplňkové funkce, které zlepšují váš zážitek z prohlížení, ukládat některé vaše preference bez uživatelského účtu nebo bez přihlášení, používat skripty a/nebo zdroje třetích stran, widgety atd.
Použití analytických nástrojů nám umožňuje lépe porozumět potřebám našich návštěvníků a tomu, jak naši stránku používají. Můžeme použít nástroje první nebo třetí strany ke sledování nebo zaznamenávání vašeho procházení našich webových stránek, k analýze nástrojů nebo komponent, se kterými jste interagovali nebo je používali, k zaznamenávání konverzních událostí a podobně.
Můžeme používat soubory cookie a nástroje třetích stran k vylepšení nabídky produktů a/nebo služeb naší nebo našich partnerů, její relevance pro vás na základě produktů nebo stránek, které jste navštívili na tomto webu nebo na jiných webových stránkách.
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.
Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat