Domácí výroba jablečné šťávy
Příprava šťávy z domácích jablek je jedním z najzaužívanejších způsobů zužitkování přebytku jablek v dané sezóně. Většina ovocnářů důvěrně zná sezónní problém využití nadbytečného množství jablek. Pohled na plnou mrazničku jablečného pyré, zase další jablečný koláč nebo hnijící a scvrkávací se jablka není zrovna nejuspokojivější. Odpovědí na tento problém může být jednoduché muštovacie zařízení, které využívají jednotlivci i firmy po celém světě. Jednoduchým způsobem moštování vám pomůže zužitkovat přebytečné jablka až se 70% -ní výtěžností a vás a vaši rodinu odmění litry čerstvě vylisované jablečné šťávy, která je určena k přímé spotřebě, ale ik dlouhodobému skladování, případně na výrobu alkoholického nápoje.
Čerstvá domácí vylisovaná šťáva chutná mnohem lépe než většina průmyslově vyráběných jablečných šťáv z koncentrátů. Ten rozdíl uvidíte a ochutnáte ihned. Jablka mohou vyjádřit tolik rozmezí chutná jako víno a je radost experimentovat s různými druhy a vytvářet jejich směsi. Najdete v tom zalíbení vy i vaše rodina. Šťáva z vlastních domácích jablek je ideální pro ty, kteří se obávají zbytků chemických postřiků, vy budete nejlépe vědět, z čeho je vyrobena vaše šťáva.