Jak si vyrobit sirupy

Popis výroby domácích sirupů

 

Jak vyrobit ovocné sirupy

Lahodné sirupy z drobného ovoce mohou být vyrobeny v jednom jednoduchém procesu pomocí našich parních odšťavňovačů, které extrahují šťávu z ovoce párou.
Odštavnování párou je ideální pro rybíz (černý rybíz, červený rybíz a bílý rybíz), pro tvrdé ovoce, jako kdoule, a plody jako borůvky, maliny, ostružiny a bezu. Šetrné vaření pomocí horké páry zvyšuje chuť všech těchto ovocných sirupů.
Sirupy se vyrábějí z uvedeného ovoce pařením s cukrem. Proces je jednoduchý, rychlý a vůbec ne pracný a špinavý. Jednoduše vložte do koše Paster ve střídavých vrstvách ovoce a cukr, odčerpejte počáteční šťávu přes výtokový kohout a nalijte zpět na ovoce rovnoměrně abyste rozšířeno cukr do šťávy, parte požadovanou dobu, odčerpejte sirupy do horkých lahví a uzavřete šroubovacími víčky. Pečlivé teplé stáčení zachovává sirupy na neurčito, takže si můžete plně vychutnat chuť léta i uprostřed zimy.
Můžete použít pro všechny druhy ovocných sirupů, tak pro jednotlivé odrůdy i smíšené směsi. Pro opravdu chutné ovocné sirupy byste měli dodržet vyváženou rovnováhu cukru a kyselin.

Zkuste následující:

Maliny a švestky chutnají dobře odpařené samostatně.
Ostružiny, moruše, které mají nižší obsah kyselin, mohou chutnat lépe mícháním s ostřejším ovocem jako rybíz, bezinky. Alternativně můžete přidat podle chuti dávku kyseliny citrónové.
Červený rybíz, pokud jsou použity na sirupy, jsou nejlepší ve směsi s jiným ovocem např. malinami, které zajistí fantastickou barvu a jsou bohaté na vitamin C.
Naši finští přátelé používají smíchanou rebarboru s jahodami, angrešt s ostružinami a jablka na vaření s jeřábem nebo malinami.

Klikněte na Parní odšťavňovače pro zhlédnutí celé naší nabídky zařízení pro parní odšťavňování ovoce.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tato stránka používá cookies. Vice info