Jak si vyrobit sirupy

Popis výroby domácích sirupů

 

Jak vyrobit ovocné sirupy

Lahodné sirupy z drobného ovoce mohou být vyrobeny v jednom jednoduchém procesu pomocí našich parních odšťavňovačů, které extrahují šťávu z ovoce párou.
Odštavnování párou je ideální pro rybíz (černý rybíz, červený rybíz a bílý rybíz), pro tvrdé ovoce, jako kdoule, a plody jako borůvky, maliny, ostružiny a bezu. Šetrné vaření pomocí horké páry zvyšuje chuť všech těchto ovocných sirupů.
Sirupy se vyrábějí z uvedeného ovoce pařením s cukrem. Proces je jednoduchý, rychlý a vůbec ne pracný a špinavý. Jednoduše vložte do koše Paster ve střídavých vrstvách ovoce a cukr, odčerpejte počáteční šťávu přes výtokový kohout a nalijte zpět na ovoce rovnoměrně abyste rozšířeno cukr do šťávy, parte požadovanou dobu, odčerpejte sirupy do horkých lahví a uzavřete šroubovacími víčky. Pečlivé teplé stáčení zachovává sirupy na neurčito, takže si můžete plně vychutnat chuť léta i uprostřed zimy.
Můžete použít pro všechny druhy ovocných sirupů, tak pro jednotlivé odrůdy i smíšené směsi. Pro opravdu chutné ovocné sirupy byste měli dodržet vyváženou rovnováhu cukru a kyselin.

Zkuste následující:

Maliny a švestky chutnají dobře odpařené samostatně.
Ostružiny, moruše, které mají nižší obsah kyselin, mohou chutnat lépe mícháním s ostřejším ovocem jako rybíz, bezinky. Alternativně můžete přidat podle chuti dávku kyseliny citrónové.
Červený rybíz, pokud jsou použity na sirupy, jsou nejlepší ve směsi s jiným ovocem např. malinami, které zajistí fantastickou barvu a jsou bohaté na vitamin C.
Naši finští přátelé používají smíchanou rebarboru s jahodami, angrešt s ostružinami a jablka na vaření s jeřábem nebo malinami.

Klikněte na Parní odšťavňovače pro zhlédnutí celé naší nabídky zařízení pro parní odšťavňování ovoce.

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info