Návod pro začínající výrobce piva

Obrazový návod

Návod k vaření piva z mladinových koncentrátů

  1. Přečtěte si instrukce a seznamte se s vybavením a ingrediencemi.

  2. Umyjte a sterilizujte vybavení a to i v případě, že je nové.

  3. Otevřete plechovku a zahřívejte ji po dobu cca 10 minut v hrnci, ponořenou ve vodě dokud se obsah nepromění na tekutinu.

  4. Nalijte obsah plechovky do fermentační nádoby, vypláchněte plechovou s cca 1l vlažné vody a přidejte do fermentační nádoby.

  5. Rozpusťte potřebné množství cukru v 2l horké vody a zamíchejte do extraktu ve fermentační nádobě. Doplňte požadované množství vody a míchejte dokud se obsah neochladí na 20 ° C.

  6. Rozpusťte kvasinky v 150ml vlažné (25 ° C) vody ve vysterilizované sklenici, zamíchejte a přidejte do fermenatačnéj nádoby.

  7. Nechte připravený obsah fermentační nádrže vykvasit při pokojové teplotě po dobu 7-10 dnů.

  8. Když už neuvidíte žádnou aktivitu (bublání) v kvasné zátce, změřte hustotu zkvašeného piva s hustoměrů.

  9. Přelijte opatrně pivo z fermentační nádrže do další nádrže a nechte ho dozrávat při nižší teplotě (max 20 ° C, vhodnější při nižší teplotě) po dobu 2-4 týdnů.

  10. Naplňte do lahví nebo mini kegov, přidejte potřebné množství cukru na dodatečnou fermenatáciu a pečlivě zamíchejte.

  11. Nyní přichází ta nejtěžší část celého procesu - vyčkejte po dobu 6-8 týdnů dokud pivo dozraje.

  12. Pozvěte přátele a užijte s si s nimi svoje doma vyrobené pivo.

 

 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tato stránka používá cookies. Vice info