Plnění do Bag in Boxů

Plnění šťávy do Bag in Boxů

Plnění kapes šťávou, plnění sáčků do kartonů - návod 9/200


Plnění ovocných šťáv za horka do polyethylenových sáčků s objemem 3, 5,10, 20 litrů

Plnění při 78 - 80 ° C

1. Otvor sáčku zavěste do držáku (nebo jej rukou držte výše).
2. Vyberte kohoutek a odložte jej tak, aby se jeho vnitřní část neznečistila.
3. Horkou šťávu nechte vtékat do kapsy.
4. Zároveň měřte nalité množství šťávy, nejjednodušším způsobem je
vážení. Pozor! Pokud kapsa naplníte zcela doplnuje, nebude se dát vložit do
kartonu (5 litrové kapsa při plném naplnění obsahuje až 7 litrů šťávy).
5 litrů šťávy váží při 50 ° C Oechsle 5,25 kg, 10 litrů 10,5 kg

Zavření

5. Z kapsy vytlačte co nejvíce vzduchových bublin.
Nasaďte kohoutek a pořádně ho zatlačte. Trvanlivost šťávy je minimálně 1 rok (většinou až 2 roky).
6. Sáček utěsněte (kapsa je horké - na ruce si dejte ochranné rukavice) a opatrně nechte sesunout do předem otevřeného kartonu (dbejte na to, aby strana s kohoutkem směřovala k otvoru ve víku). Dávejte pozor na ostré hrany, horká fólie je velmi citlivá (zároveň hrozí nebezpečí popálení se horkým kapsou). Horkou šťávu udržujte alespoň 20 min. na teplotě vyšší než 68 ° C.

Skladování

7. V boxech nebo chráněné před světlem, boxy skladujte vestoje. Na sebe uložte maximálně 2 kapsy.

Otevření

Šťávu vypouštějte z kapsy jen tehdy, když kapsa leží. Ideální je šikmá poloha (stojan) tak, aby se kohoutek nacházel v nejnižším bodě. Nejdříve z kohoutku odstraňte červený uzávěr. Palcem zatlačte na kohoutek, prsty vytáhněte směrem nahoru současně obě boční páky. Po otevření spotřebujte do 3 měsíců.

Speciální upozornění pro 3 litrové kapsy a boxy:

Po naplnění karton otočte, během fáze chlazení musí být karton postaven na svou vrchní část (kohoutek musí být směrem nahoru). V horkém stavu je totiž kapsa velmi citlivé vůči místům, na které je vyvíjen nějaký tlak, čili i vůči kohoutku. Šťáva se pak z kapsy vypouští v stojatém stavu, s kohoutkem dole.

Pro pokračování klikněte na Plnění do lahví.

Farmárik Vám přeje mnoho úspěchů a potěšení z dobrého nápoje.

 

Kopírování, i jen částí tohoto textu, je povoleno pouze se souhlasem naší společnosti Bolex sro

Plnění pasterizované šťávy do BIB - komerční

 

 

Nejpraktičtějším způsobem skladování pasterizované šťávy je její uchovávání v 3, 5 a 10 litrových bag-in-boxech (čerstvě vylisovaná šťáva se plní do hrubších plastových obalů, které jsou uskladněny v praktické krabici). Při větších muštovacích zařízeních jsou kapsy plněné pomocí plnicího stojanu přímo z pasterace zařízení, množství šťávy je přímo při plnění sáčku vážené na přesnou hmotnost. Po dosažení požadované hmotnosti se kapsa utěsní speciálním patentovaným ventilovým uzávěrem, a po vychladnutí se uloží do krabice. Při domácím plnění můžete kapsy naplnit šťávou ještě před pasterizací a následně je pasterizovat v Pasterizačně zařízení postupem popsaným výše. Bag-in-boxy se snadno vejdou do chladničky, takže jsou vynikající pro ty, kteří si rádi dopřejí chlazenou jablečnou šťávu. Trvanlivost šťávy uchované v bag-in-boxech je 6 až 12 měsíců. Od otevření sáčku by měla být šťáva spotřebována do 2 týdnů.

Pro pokračování klikněte na Plnění do lahví.

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info