Příprava ovoce

Příprava ovoce

Výběr a umytí jablek

 

Jablka je nutné před zpracováním důkladně omýt od zbytků hrubé špíny (hlíny) a odstranit shnilé plody nebo jejich části. Není třeba odstraňovat slupky, skvrny, stopky ani jadérka, na zpracování se jednoduše používají celé plody. Vhodné jsou jablka jakéhokoliv druhu. Velikost plodů není důležitá, ale z malých jablek se všeobecně předpokládá menší výtěžnost ovocné šťávy jako z velkých šťavnatých plodů.

Farmárik doporučuje při výrobě moštů použít stohovatelný plastový koš do, kterého se nasypou jablka. Následně se ponoří do vany vyrobené z potravinářského plastu, která je umístěna na podstavci a jablka se v ní umyjí. Následně se koš s jablky vytáhne z vody a nechá se odtéct. Takto připravené jablka se následně nasypou do drtiče na ovoce.

Takovým postupem se zajistí zrychlení manipulace s jablky.

Zde naleznete nabídku našeho kompletního vybavení pro mytí ovoce.

Pro pokračování klikněte na Drcení.

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info