Jak si vyrobit džem

Popis výroby džemu

Jak si vyrobit džem

 

Delikátní džemy mohou být vyrobeny pomocí našich parních odšťavňovačů, které extrahují šťávu z ovoce párou. Skoncujte s chaotickým, pomalým scezovací způsobem odšťavňování!

Odštavnování párou je ideální pro rybíz (černý rybíz, červený rybíz a bílý rybíz), pro tvrdé ovoce, jako kdoule, a plody jako borůvky, maliny, ostružiny a bezu. Šetrné vaření pomocí horké páry zvyšuje chuť všech těchto ovocných plodů.

Odšťavňujte ovoce, např. kdoule, trnky, nebo švestky, atd pomocí páry. Výtěžnost šťávy je pak třeba změřit a přelít ji do varny na džemy nebo využijte spodní část našeho odšťavňovače, který je ideální pro tento účel. Přidejte cukr podle vašeho receptu a vařte, dokud dosáhnete nastaveného bodu. Nalijte do čistých, teplých sklenic a hned uzavřete.

I výroba džemů s bylinkami je celkem jednoduchá. Vyrobíte si je přidáním bylin podle vlastního výběru, např máty, estragonu, tymiánu, rozmarýnu nebo šalvěje, během procesu vaření. Pokud chcete, aby vaše džemy byly čiré, pak je třeba svázat bylinky do mušelínu a nechat je vyluhovat v průběhu vaření, alternativní byliny mohou být jemně nasekané do džemu pro kropenatý efekt.

Klikněte na Parní odšťavňovače pro zhlédnutí celé naší nabídky zařízení pro parní odšťavňování ovoce.

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info