Kde začít

Začátek výroby


Pojďme se společně podívat na proces domácí výroby jablečné šťávy, pro který jsou vodítkem 2 procesy, drcení jablek a jejich mechanické lisování.

Nabízíme celou řadu ovocných drtičů a lisů pro různé objemy výroby. Abychom vám pomohli vybrat ten správný drtič a lis, je třeba si odpovědět na následující otázky:

Kolik jablek bych mohl mít k dispozici?

Výnosy jablek se liší rok od roku av dobrém roce středně velký strom může zarodí 50 kg a velký strom (ten druh stromu pod kterým se můžete projít), může zarodí až kolem 250 kg. Bez ohledu na výnos z vlastních stromů, je pravděpodobné, že i v chudých letech bude dostatek jablek zdarma k dispozici od přátel a sousedů.

Kolik šťávy dostanu z mých jablek?

Jablka dají až 50% hmotnostních nebo více šťávy. Jako hrubé vodítko, bude 10 kg jablek a výnos 5l šťávy.

Kolik šťávy chci vytvářet?

Nepodceňujte množství šťávy, které může být spotřebovány dospělými i dětmi. Džus může být zmražen nebo pasterizovaný pro dlouhodobé skladování nebo můžete z něj vyrobit CIDER - jemně skasený nápoj, podobný burčáku.

Kolik mě to bude stát?

Zařízení dodávané naší společností jsou vysoké kvality, s dlouhou životností a měly by být považovány za dlouhodobou investici. Pokud budou finanční prostředky omezené, je lepší koupit na začátku největší možný lis, který si můžete dovolit (ten Vám do budoucna určí limity objemu výroby šťávy) s odložením nákupu drtiče k pozdějšímu datu. Sice i když kvalitní drcení jablek je nezbytnou součástí procesu šťávy, může být provedeno i manuálně tím, že rozdrtíte jablka pomocí ručního paličky. Zvažte společný nákup zařízení s přáteli a sousedy abyste rozložily náklady. Odšťavňování je ideální oblast pro vytvoření komunity.

Zde najdete nabídku našich začátečnických sad.

Pro pokračování klikněte na Příprava ovoce.

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info