Vysoce koncentrovaný kapalný enzymatický komplex, speciálně vyvinutý pro maceraci bílých vín. Jeho kombinovaná pektinová činnost znamená, že i těžké pektiny jsou rozebrány. Koloidní složky jsou také rozpuštěné přes aktivity proteinázy, zatímco činnost beta-glukosidázy uvolňuje aroma lepených prvků, které využívají specifické odrůdové aroma vašeho vína.
Nejlepší je uchovávat jej v chladničce.
Obsah: 100 ml.
Dávkování: 1-4 ml / 100 kg moštu při teplotě 15 ° C s kontaktní dobou 2-6 h
Používání enzymů
Kolem enzymů se vyprávějí nejdivočejší příběhy, a proto je třeba vysvětlit jak se mají správně používat. Pokud není uvedeno jinak, potřebné množství enzymu necháme 12 hodin při pokojové teplotě (20 ° C). Každé snížení teploty o 7 ° může být kompenzováno zdvojnásobením dávky. Každé snížení kontaktního času o polovinu může být také kompenzovány zdvojnásobením dávky. Pořadí, ve kterém jsou přidány látky, je nesmírně důležité. Ve skutečnosti jedna látka může mít velký vliv (i negativní) na účinek jiné látky, takže nikdy nepřidávejte bentonit, dokud jsou enzymy stále aktivní. Takže nechte alespoň 12 hodin mezi přidáním enzymů a přidáním bentonitu.
Žádné komentáře
Žádné komentáře

1010,6 Kč
Nový komentář