Neutralizátor kyselosti na bázi uhličitanu draselného. Určený speciálně pro odkyselení mladého hroznového vína. Ukládání krystalů může trvat i několik dní, ale celý proces může být urychlen ochlazením vína na 4 ° C. Je možné snížit kyselost až na 3 g / l bez významné změny v pH. Dávkování: 6,7 g / 10 litrů snižuje kyselost o 1 g / litr
Kdy a jak byste měli používat deacidifier (neutralizátor kyselosti)?
Odkyselení je nejlépe provést co nejdříve. Uhličitan vápenatý je nejvíce běžně používaný deacidifier. Během odkyselení se někdy vyskytuje zapěnění. Proto byste měli použít dostatečně prostorný barel / nádobu. Do moštu přidejte potřebné množství neutralizátoru kyselosti, míchejte několik minut a nechte chvíli odstát. Zamíchejte znovu a ještě jednou nechte stát. Tento postup opakujte několikrát, dokud se nepřestane tvořit CO2 (bez zvuku plynu). Nyní nechte vše usadit na 12-24 hodin. Pak odčerpejte mošt / víno, přičemž bílou usazenou vrstvu nechte na dně.
Žádné komentáře
Žádné komentáře

513,2 Kč
Nový komentář