Použití sladového výtažku jako kvasinkového startéru:
100 g sladového výtažku v prášku se rozpustí v 800 ml vody. Vaří se po dobu 5 minut, pak se nechá zchladnout na 20 až 25 ° C, nalije se do sterilní Erlenmeyerovy baňky nebo lahve s přechodovou komorou a nakonec se přidá droždí.
Sprejový sladový výtažek zlepšuje kvalitu každé soupravy piva pokud se používá místo cukru. Jako výsledek dostanete pivo, které je méně "suché", s bohatší chutí as vyšší údržnost.
Sladový výtažek v prášku je hygroskopický; pohlcuje nebo přitahuje vlhkost ze vzduchu. Je důležité, aby byl stále na suchém a chladném místě. Poté, co je balení otevřeno; je třeba uzavřít ho s co nejvyšším minimem vzduchu.
Doporučené použití:
1. Vyměňte 50/50 s cukrem: 1/2 kg cukru plus 1/2 kg sprejového výtěžku. Použijte toto doporučení v každém receptu, který navrhuje přidání 1 kg cukru. Tento recept výrazně zlepší celkovou kvalitu a chuť vašeho piva.
2. Nahraďte veškerý cukr doporučený na receptu pivní soupravy dvěma kapsami sprejového výtěžku o 500g.
Důležitá poznámka: Při použití tohoto receptu je nutné použít BREWFERM TOP kvasnice. Pokud si budete chtít vyrábět pivo obzvláště bohaté a plno tělnaté, vyžaduje to využití BREWFERM TOP kvasinek. Jednoduše nahraďte dvěma baleními sprejového výtěžku za 1 kg cukru, jak je uvedeno na receptu pivní soupravy. Tímto způsobem budete vařit pivo té nejvyšší kvality, přičemž se stransformuje standardní pivo do prémiového s mimořádně vysokým podílem sladu.
3. Přidejte jedno balení sprejového výtěžku do standardního návodu ak tomu ještě 1 kg cukru, který je navržený na základním receptu sestavy piva. Tím se zvýší nejen sladová chuť, ale také se uvaří silnější pivo, aniž by se ničil přírodní charakter piva. Pivo bude přibližně o 20% pevnější než pivo uvařené podle standardní receptury.
Kterýmkoli receptem se budete řídit, můžete si být jisti, že budete produkovat lepší pivo, snadno a ekonomicky.
Nový komentář