Bakterie pro jablečno-mléčné kvašení MALOCID 100 g na 200 litrů

Bakterie pro jablečno-mléčné kvašení MALOCID 100 g na 200 litrů

Hodnocení produktu: 5/5 (4x)

Vaše hodnocení:

Kód výrobku: 001.301.1

491,50 Kč s DPH

Skladové číslo: 001.301.1

Dostupnost: Expedujem do 48 hodin
skladem: 4 ks

Doručíme dne: 21.4.2021

Kultura pro řízenou jablečno-mléčnou fermentaci. Obsahuje vysokou koncentraci bakterií oenos Leuconostic, které přeměňují kyselinu jablečnou na kyselinu mléčnou. Tím se snižuje kyselost a zvyšuje stabilita vína. Tato technika byla používána v průmyslu roky, a je nyní konečně k dispozici pro amatéry!

Dávkování: 5 g / 10 l vína.
Přidejte ji do vína po fermentaci.

Kdy a jak se dělá jablečno-mléčné kvašení?
Existuje mnoho výhod jablečno-mléčného kvašení. Bakterie kyseliny mléčné však mají zcela jiné požadavky na životní prostředí, jako kvasnice. Proto je důležité zohlednit několik faktorů při jablečno-mléčném kvašení a postupovat správně a bez problémů: jablečno-mléčné kvašení, je nejlepší začít těsně před koncem alkoholového kvašení (zbytkový cukr <4 g / l). Obsah volného SO2 musí být maximálně 10 mg / l a celkový obsah SO2 maximálně 30 mg / litr. Hodnota pH vína musí být nejméně 3,1 a obsah alkoholu musí být maximálně 13% obj. I teplota vína je velmi důležitá: 17 ° C nebo více. Rozpusťte zmrazené sušené kultury v dostatečném množství (cca 10-20 x hmotnost balení) vody při 25 ° C, za stálého míchání. Míchá se jednou za čas, a po půl hodině je můžeme přidat do vína.

Nový komentář

* (Povinné)

Nový dotaz k produktu

* (Povinné)

Alternativní produkty

Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.
Tato stránka používá cookies. Vice info