Octová kultura 100ml

Octová kultura 100ml

Hodnocení produktu: 5/5 (3x)

Vaše hodnocení:

Z vína na ocet. Přírodní ocet lze vyrábět pouze z alkoholických nápojů, jako je například jablečné víno, víno nebo z ovocných vín. Ocet je tvořen bakteriemi octového kvašení z alkoholu. Vína musí být lehké nebo mírně octové a obsah alkoholu není příliš vysoký (spíše ne vyšší než 8 až 10 ABV, případně nižší). Jako siřičitan oslabuje octové bakterie, a tím zpomaluje jejich práci doporučujeme nepoužívat vína, které jsou silně sulfátové. Víno musí být suché, protože bakterie kyseliny octové transformuje zbytkový cukr do nežádoucích vedlejších produktů. Pro získání vysoce kvalitního octa doporučujeme pasterizují víno tím, že je při teplotě 60 ° C po dobu asi 10 minut. Tak se zabijí nežádoucí mikroorganismy. Při vyšší teplotě se alkohol odpaří. Ochlaďte víno na 30 ° C po pasterizaci před přidáním octové kultury. Octové bakterie se daří dobře v teple a pracuje nejlépe při teplotě 30 ° C. Vyšší teploty ji zabíjejí a při nižších teplotách se stanou neaktivní.

230 Kč s DPH

Skladové číslo: 122.001.1

Dostupnost: SKLADOM expedujeme do 48 hodín
skladem: 2 ks

Doručíme dne: 27.1.2021

Nový komentář

* (Povinné)

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tato stránka používá cookies. Vice info