Vytvořit vlastní rumový hrnec je jednoduché a není to vázáno přísnými recepty. Většinu ovoce lze použít v souladu s vaší představou: jahody, třešně, maliny, červený a černý rybíz, meruňky, broskve, švestky, hrozny, hrušky, jablka, ananas ... atd.
Několik základních pravidel:
Používejte pouze čisté a dobře umyté ovoce, které bylo ponecháno na odkapání.
Nasypte na vrch 250 g cukru na 500 g ovoce a nechte vsáknout po dobu 1 hodiny.
Použijte rum nebo neutrální alkohol s nejméně 50% objemových.
Ujistěte se, že je vždy 2 cm hladina alkoholu nad ovocem.
Případně použijte destičku, aby bylo ovoce ponořené.
Zakryjte rumový hrnec s celofánem, aby se zabránilo odpařování alkoholu a ztrátě aroma.
3 měsíce louhování a Váš rumový hrnec je připraven.
Na zdraví!
Nový komentář