Popis
Použití kultury na výrobu kefírového mléka:
- na výrobu použít syrové mléko, které je nutné tepelně ošetřit při teplotě min. 90 oC s výdrží 2-3 minuty, nebo koupené trvanlivé mléko
- teplotu mléka vytemperovat na 23-30 oC, obsah sáčku vysypat do 1 litru mléka, dobře zamíchat
- kultivovat (nechat stát bez míchání) při teplotě 23-30 oC (optimum 25 ° C) po dobu 16-20 hodin
- po ukončení kultivace výrobek uložit na několik hodin do ledničky, čímž se dosáhne jeho optimální konzistence a chuť
Upozornění: Před konzumací kefírového mléka z něj oddělte 2 lžíce, které lze využít k další očkování mléka. Při dodržení hygienických podmínek je možné tímto způsobem dosáhnout několikanásobné přeočkování (5-10 krát). Pak je třeba opět použít originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zajištění mikroflóry.
Diskuse 0
Žádné komentáře
Hodnocení 0
Žádné komentáře
Nový komentář