Menu
Fromase® 10 tablet - 1 plato

NOVINKA

Syřidlové tablety na sýření mléka, 1 tableta na sýření až 50 litrů mléka, vhodné na výrobu různých druhů sýrů z kravského, ovčího a kozího mléka. Země původu Francie. Čtěte více

Do 3 až 5 dní

178 Kč

Skladové číslo: 2004018

Popis

Aplikace syřidlové tablety při výrobě čerstvého (hrudkového) sýra:

  • tepelné ošetření (pasterizace) mléka - pro výrobu kvalitního sýra je třeba použít tepelně ošetřené (pasterované) mléko při teplotě ošetření cca 72-75 ° C, po dobu 1-2 minut
  • příprava syřidlového roztoku - 1 syřidlové tabletu rozpustit ve sklenici se studenou pitnou vodou (cca 1 dcl), roztok nechat odstát cca 20 minut; 1 tableta je určena pro srážení až 50 litrů mléka (možnost dělení tablety na menší části při zpracování a výrobě menšího množství mléka)
  • přídavek mlékárenské kultury, sýření mléka - po tepelném ošetření se mléko ochladí na teplotu zesýrovatění 30-40 ° C (závisí na druhu sýra), přidá se nejprve mlékárenská smetanová kultura (v dávkování pro příslušné množství zpracovávaného mléka), pak přidat do mléka připravený syřišťový roztok, dobře rozmíchat
  • zpracování sýřeniny - mléko je třeba nechat v klidu srážet (až do požadovaného bodu) cca 40 minut, dokud nevznikne tuhá sýrová sraženina, kterou pak ostrým nožem nakrájíme na kostky o velikosti cca 1 x 1 cm; po pokrájené se sýřenina nechá cca 10 minut odstát; po vystoupení syrovátky na povrch se sýřenina rozkrájí na sýrové zrno, které se s malými přestávkami míchá 30-60 minut
  • formování sýrového zrna - následně se sýrové zrno slije do plachty nebo do perforované formy (pokud se sýr dává do formy, forma se musí vícekrát otáčet)
  • prekysávání sýra - sýr se nechá překyne při pokojové teplotě (teplota by neměla být nižší než 20 ° C) do druhého dne
  • další zpracování sýra - trochu nakyslý sýr může osolit, opepřit, dále jej lze zpracovat pařením (pařením sýrového těsta v horké vodě o teplotě 75-85 ° C, s následným solením v solném roztoku), uzením, použít jako surovinu při výrobě brynzy apod .

Balení: 1 plát obsahuje 10 ks tablet

Skladování a trvanlivost: při dodržení skladovacích podmínek (teplota 4-20 ° C) je trvanlivost tablet nejméně 24 měsíců od data výroby

Složení: enzymový koncentrát, mikrokrystalická celulóza, stearan hořečnatý, chlorid sodný, sodný škrobový gykolát. Neobsahuje žádné alergeny podle legislativy EU. Vhodné i pro vegetariány a vegany. Produkt je v souladu s obecnými specifikacemi pro potravinářské enzymy, které se týkají těžkých kovů a mikrobiologických vlastností. Neobsahuje GMO.

Specifikace: tableta obsahuje enzym endopeptidáz - proteáza, srážecí enzymy jsou připraveny ze speciálního mikrobiálního kmene Rhizomucor miehei, který není GMO původu

Barva: šedobílá až smetanová (zbarvení se může měnit v závislosti na výrobní šarže)

Diskuse 0

Žádné komentáře

Nový komentář

Hodnocení 0

Hodnocení produktu

4.73/5

Přidat

Žádné komentáře

Fromase® 10 tablet - 1 plato
Fromase® 10 tablet - 1 plato

178 Kč

Alternativní produkty

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

Nový komentář

Kontrolný kód

i

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.
Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat